Wachten op een metamorfose, Hótel en Guesthouse Blönduós


IMG_4573door Johannes Baas

Na drie jaren van slecht management gaat het weer wat beter met Hótel en Guesthouse Blönduós. Binnenkort wordt de accommodatie geschilderd, er zijn plannen om de rimboe achter het hotel aan te pakken en men wil het restaurant uitbreiden. Een metamorfose kan zeker geen kwaad.

Een foto in het hotel toont hoe het gastenverblijf er voorheen uit zag. De rode verf van de buitenmuren is er helemaal afgebladerd. Wat is achtergebleven is een kaal, dof exterieur vol scheuren. Het gasthuis, een kleine 400 meter verderop, lijkt de tand des tijds meer te hebben doorstaan. Het voormalig postkantoor kan echter ook wel een likje verf gebruiken.

IMG_4569Het hotel heeft zestien kamers, waarvan veertien tweepersoons- en twee eenpersoonskamers. Elke kamer heeft een doucheruimte, televisie en draadloos internet. Opvallend is dat de kamers onderling verschillen qua inrichting, maar bezoekers dezelfde prijs betalen. Het gasthuis heeft twaalf kamers met opgemaakte bedden. De douchefaciliteiten zijn gedeeld. Hoewel het verblijf wat verouderd oogt, kunnen gasten er heerlijk slapen, tegen een lage prijs.

Hótel en Guesthouse Blönduós zijn niet de beste verblijfsplaatsen in IJsland, Hotel-Blonduos-Suitemaar wel locaties waar vakantiegangers in een goede atmosfeer kunnen overnachten. Bezoekers die voor meer comfort gaan, kiezen waarschijnlijk voor een overnachting in Hótel Blönduós. Voor de prijsbewuste gast is het Guesthouse een betere keuze. Voor alle overnachters wacht ‘s ochtends een goed ontbijt in het hotel, waarvoor geen extra kosten worden gerekend.

www.hotelblonduos.is

  1. No comments yet.
(will not be published)


  1. No trackbacks yet.