Verrassing zonder grens, Kaldbak Cottages, Husavík


IMG_4430door Johannes Baas

De bubbels in de warme ‘hot spa’ bij de Kaldbak Cottages doorbreken de stilte in het natuurrijke gebied rond Husavík. Vrolijke stemmen schrikken vogels op, die spontaan beginnen te krijsen. Na een paar minuten verstomt het geluid: de badgasten genieten met open monden van de wonderlijke omgeving waarin ze zich bevinden.

IMG_3986De Kaldbak Cottages in Husavík zijn alleen al uniek door de uitzonderlijke natuur. Rond de verblijven groeien prachtige lupines, op de voorgrond kabbelt het water van de oceaan en rijst een besneeuwde berg op. Vanuit de zeventien houten huisjes hebben gasten een perfect zicht op de scheppingswonderen. Het zij vanaf het terras, of vanuit de bubbelende hot spa’s, die op loopafstand van de verblijven liggen.

Meer verassingen vinden bezoekers in de gezellige cottages. Al de huisjes zijn voorzien van kookstel, radio en televisie. Leuke extra’s zijn onder meer badslippers en een verrekijker. Gezinnen die één van de twee complexen huren van twee of drie huisjes hebben extra faciliteiten als een vaatwasser. Doordat er zoveel spullen aanwezig zijn, is het helaas wel stoffig in de huisjes. De schoonmaakster zou meer tijd moeten steken in de reiniging van de verblijven.

Wie besluit om één of een paar nachten in de Kaldbak Cottages te verblijven, IMG_4113maakt geen verkeerde keuze. Bezoekers betalen meer dan voor andere accommodaties in de omgeving, maar krijgen ook echt waar voor hun geld. Men kan gratis vissen, dobberen in de hot spa en de meest veelzijdige vogelsoorten in IJsland spotten. Daarnaast zitten gasten vlak bij het centrum van Husavík waar ze op walvisspottour kunnen.

De Kaldbak Cottages liggen aan de Diamond Ring Road, een route die voert langs de diamanten van IJsland.

www.cottages.is

  1. No comments yet.
(will not be published)


  1. No trackbacks yet.