Rustplaats langs de Ring Road, Guesthouse Hali


IMG_3637

door Johannes Baas

Er valt licht door de ramen van de ruime tweepersoonskamer in Guesthouse Hali. De witte muren in de kamer stralen, waardoor deze er fris en netjes uitziet. Het lijkt alsof de wolken boven het Vatnajökullgebergte de zon even wat ademruimte hebben gegeven.

Guesthouse Hali, aan de voet van dit massieve ‘gesteente’, heeft 21 kamers in drie verschillende gebouwtjes. In totaal kunnen er 45 mensen in het gasthuis overnachten. Het gebouwtje aan de voorzijde heeft, in tegenstelling tot de verblijven aan het strand, geen voorzieningen als een keuken en een lounge. Het restaurant biedt uitkomst. Maar let op: de prijzen zijn hoger in vergelijking met andere gasthuizen.

IMG_3591De kamers zijn simpel maar comfortabel ingericht. Naast de bedden is er een zithoek, een wastafel en zijn er nachtkastjes. Helaas heeft niet iedere kamer een eigen douche. Dit gebrek wordt echter gecompenseerd door de aanwezigheid van een tweetal stijlvolle badkamers in elk verblijf. Neem geen badhanddoeken mee! Deze liggen netjes klaar in de kamer.

Vanuit de accommodaties aan het strand hebben gasten een prachtig uitzicht op de zee. Gasten in het verblijf aan de voorkant kijken uit op de robuuste rotsen van de Vatnajökull.

Bezoekers die er een tiental dagen voor uit trekken om hot spots in IJsland te bekijken, hebben in Hali een perfecte uitvalsbasis. 13 kilometer ten oosten van de accommodatie ligt het fabuleuze gletsjermeer Jökulsárlón. Een tiental kilometer naar het westen kunnen fanatiekelingen een gletsjer beklimmen. Daarnaast zitten bezoekers zo weer in de omgeving van hoofdstad Reykjavík.

Grijp een overnachting ook aan om het interessante museum van IMG_3653Guesthouse Hali te bezoeken. Het museum staat in het teken van één van IJslands beroemdste auteurs: Thorbergur Thordarson (1888 – 1974). De schrijver verkreeg grote bekendheid vanwege zijn spirituele boeken over de natuur van het land.

www.hali.is

  1. No comments yet.
(will not be published)


  1. No trackbacks yet.