Blue Lagoon: a bit overrated


bluelagoonDoor Tim Kraaijvanger

Melkwit water, een heerlijke temperatuur en helende mineralen. Blue Lagoon belooft alles te zijn waar iedere levensgenieter van droomt. Pas op! Stel uw verwachtingen niet te hoog. De Blue Lagoon is aardig, maar ga voor een echte zwemervaring naar een zwembad in Reykjavik.

De Blue Lagoon is één van de bestbezochte attracties in IJsland. In het toeristische boekje ‘Wie, Wat, Waar’ staat Blue Lagoon op de eerste plaats als must see. In het warme bad (37 tot 39 graden Celsius) zitten mineralen als silicium en zwavel. Voor tweederde bestaat het water uit zeewater, waardoor een ongewone, maar zeer aangename situatie ontstaat.

Het probleem is dat Blue Lagoon niet reusachtig groot is en er niet veel te doen is. Er is één hoofdbad dat niet groter is dan een voetbalveld. Daarna is er nog een stoombad en een sauna. Ook is het mogelijk om jezelf in te smeren met een soort klei, waardoor de huid op je gezicht zachter wordt dan ooit tevoren.

Maar dat is ook alles. Als we kijken naar de prijs (20 tot 30 euro, afhankelijk van het vervoer) is het een beetje karig. Een bezoek aan een zwembad in Reykjavik is zoveel leuker, vooral voor kinderen. Stel uw verwachtingen niet te hoog. Binnen twee uur heeft u genoeg van de gerimpelde handen en het zout op uw tong.

Pluspunt: bezoekers kunnen hier afgeschermd douchen. In vrijwel alle zwembaden in IJsland moeten mensen voor het zwemmen naakt langs een inspectie. Ook fijn: na het zwemmen kunt u eten in de bar bij het restaurant. De prijzen zijn relatief laag.

www.bluelagoon.is

  1. No comments yet.
(will not be published)


  1. No trackbacks yet.